maandag 5 februari 2007

Wildet echt weten?

Ok nu voor echt, vergeef ons we zijn zot maar da wisten jullie al wel.

De feiten:
Zaterdagmorgend 03/02 zijn we met de bus van Arequipa naar Chivay, het eerste dorpje in de Cañon, vertrokken met een lokale bus.
We zaten niet naast elkaar. Sarah zat naast opgedroogde kots, mmmmm... en Reina, die zat achter nen Engelstaligen toerist met megapellen op hare kop! mmmmm... Dat was al een goed begin.
Een beetje later begon de bus vol te lopen ( niet met kots uiteraard!) met mensen... . En hupla, Sarah werd besprongen... door een lammetje! Klein, schattig en binnekort klaar voor de pot! Hopelijk leest Gaia niet mee!
Na dik 3 uur (vinden we ondertussen al zoals de tram van de Groenplaats naar ´t Zuid) kwamen we toe in een klein dorpje Chivay genaamd.
De omgeving was super!
We vonden een hostel dat er op het eerste zicht wel leuk uitzag, en het was goedkoop! We vonden het wel verdacht dat de eigenaars hun lach niet konden inhouden toen we zeiden dat we het namen... . En 's nachts werd duidelijk waarom. Luide tjingeltjangel muziek tot de vroege uurtjes en om half 6 gewekt door crèche-achtige geluiden en instortende muren. Dat is het leven!
Gelukkig moesten we vroeg op om met een andere lokale (snot)bus naar Cruz del Condor te rijden(zie foto). Dit duurde ongeveer 2 uur, gelukkig hadden we niets gegeten want er waren enkele putjes in de weg...uhum!
Maar het was de moeite want condors hebben we wel gezien! Ne privéshow boven ons hoofd. Prachtig!

Terug in Chivay gingen we op zoek naar de lokale warmwaterbronnen. Na een grote wandeling, begeleidt door een straathond, waar Reina NIET zo blij mee was, kwamen we toe aan het lokale zwembad. Mmmmm... echte bronnen! Maar warm was het wel! En zalig ook!
We leerden er een toffe Duitser, van ongeveer 75 jaar kennen. Toen we door gingen vroeg hij om een "koesjen" mmmmm...

'S avonds werden we in slaap gewiegd door de oh zo leuke muziek, en 's morgens weer gewekt door de zachte klopjes op de muren en zingende kindjes in de gang. Zalig dus!

Nu zijn we terug in Arequipa voor een nachtje, morgen zijn we weg, naar Puno.

Foto's van dit alles zijn nog altijd op dezelfde plaats te vinden!

Besitos
Sarah y Reina

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waaw, zulke mooie dingen die jullie te zien krijgen! Knappe fotos, als ik es een minuutje tijd heb.... kom ik ook af!!!
Geniet met voole teugen en hou ons alleszins verder zo goed op de hoogte!!! Love and kisses, CAKE

Reina y Sarah en América del Sur zei

Iedereen is welkom! Zeker jullie! En breng dan ineens alle toffe mensen die goesting hebben om af te komen maar mee!
Verslagen blijven volgen... .
Dikke zoenen xxx

Unknown zei

Blijven geven he :D Tzieter prachtig uit
Kus Steven