zondag 28 januari 2007

Machu Picchu en "William"

Sommigen van jullie hebben het misschien al gezien...er zijn nieuwe foto´s!!! En van de Machu Picchu dan nog wel...

Donderdag morgend namen we de plaatselijk "first class" trein met extra beenruimte (ni dus) naar Aguas Calientes. Na 3 uren omhoog, omlaag, snel en traag kwamen we in een overdonderend mooi landschap terecht! We wisten niet waar eerst te kijken.
Na veel getwijfel in ons Hostalleke, besloten we om toch maar diezelfde dag naar de Machu Picchu te gaan en niet te wachten tot de dag erna... het weer is er nogal wisselvallig.. vandaar de twijfels.
Maaaar natuurlijk hadden we geluk, de stralende zon scheen over de overweldigende ruïnes, waardoor alles er nog sprookjesachtiger uitzag. Twas (en jaja is) er prachtig!
Een plotse energie opstoot deed ons beslissen dat we helemaal te voet terug naar Aguas Calientes wilden. We waren niet te stoppen en het heeft ons echt deugd gedaan.

Tijdens het avondeten werden we spontaan door onze charmante, halve meter lange ober uitgenodigt om te gaan dansen, waar we jammer genoeg echt geen energie meer voor hadden.

Vrijdag avond kwamen we met dezelfde hobbeltrein terug aan in Cusco, weeral.
We hoopten om Zaterdag met de bus naar Arequipa te vertrekken, niet dus... we moesten hier nog een nachtje langer blijven.
Daarom gingen we gisterenavond weeral eens een leuk en goedkoop hostelleke zoeken, deze keer hadden we het wel getroffen: tv, eigen badkamer, proper en super gezellig.... en dat maar voor 30 soles.... dachten we, tot we deze morgend ineens het bordje van de zogenaamde 30 soles zagen veranderen in 30 dollar ( het dollar en soles teken is praktisch hetzelfde, alleen heeft soles maar 1 streepje) dik gescheten dus!!!
We hebben er maar is goed om gelachen en weten nu da we ´s morgens onze prut beter uit onze ogen moeten wrijven!

En nu vragen jullie je waarschijnlijk af wie "William" is?
tis een ongelooflijk lieve en verstandige jongeman, die onze beide hartjes veroverd heeft.
Hij is 11 jaar en een straatjongen. Vanmiddag kwam hij spontaan naar ons toe met de vraag: "remember me?" en zo hebben we een heel gezellige namiddag samen doorgebracht.
Hij was zot van ons "Spaans- Engels" boekje waar hij heel de tijd verdiept in zat te lezen.
Zowel hij als wij hebben er heel veel aan gehad!
Jaja en het was nog niet gedaan... enkele uurtjes later hadden we er weer een schattig manneke bij. We hebben "arm geworsteld", ijsjes gegeten, huidskleuren vergeleken en ons beste Spaans naar boven gehaald. Kortom, een leuke Cusco afsluiter!

Onze bus en ons volgende avontuur staan al te wachten.
¡Hasta luego!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Reina ik mis jeeeeeeeeee!! En ik ben ontzettend jaloers! Machu picchu ziet er ontzettend mooi uit! Besef dus maar dat je bent waar wij ook allemaal willen zijn!
Besotes

Reina y Sarah en América del Sur zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

heeeeelemaal te voet van machu picchu naar aguas calientes.. WAAUW!! (wij hadden toen al de vier-daagse incatrail in ons voeten en zijn 's avonds nog gaan dansen tot in de vroege uurtjes!) hihi.. wel leuk om jullie verslagjes te lezen en vooral om foto's te zien. ik kan zo perfect zeggen: he, ik heb daar ook een foto van, ik heb daar ook gestaan precies op die plek! geef toe, peru is fantasmastisch mooi!! ik hoop echt dat je er ten volle van kan blijven genieten!!!!!!! en wat die hotelletjes betreft, afbieden!! geloof mij, wij hebben nooit meer dan 10 sol betaald (met prive-badkamer en tv), behalve in lima (20 sol). laat u ni doen he! succes ermee! en geniet ervan!