maandag 22 januari 2007

¡¡¡Estrellitas magnífico!!!

Tis een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen op de blog maar daar hebben we natuurlijk wel gegronde redenen voor!
Vrijdag zijn we dan vanuit Barranco vertrokken met de bus naar Pisco. De weg uit het centrum van Lima was heel confronterend, tging van straten vol autohandelaartjes over naar echte krottenwijken goed verstopt buiten het centrum, verschrikkelijk om te zien. Daarna kwam vooral heel veel zand, woestijn bijna.
En toen kwamen we in Pisco aan, een klein, vuil dorpje gelegen aan de zee.
Van daaruit hebben we een uitstap naar Paracas en de Islas Ballistas geregeld voor zaterdag. Dus we moesten zaterdagmorgend tegen kwart na 7 paraat staan aan de ingang van ons hostel omdat er nog 7 andere mensen meegingen. Tegen 20 na 7 kwam er al iemand op de deur bonken dat het busje stond te wachten hehe, typisch ons natuurlijk.
Maar het was de moeite! Ongelooflijk, we werden in een bootje rondgevaren langs allemaal rotsachtige eilandjes, bewoond door zeeleeuwen, pinguins, pelikanen en andere prachtige vogels. We keken echt onze ogen uit want zoiets moois zie je niet veel, zeker niet in Belgenlandje.

Nog volledig onder de indruk van wat we gezien hadden, namen we de bus naar Ica, waar we 's avonds de nachtbus naar Cusco namen. Hetwas een comfortabele bus, met zetels die plat konden liggen, en we kregen er ook avond eten en ontbijt op, maar na 15 uur op een "comfortabele bus" heb je het natuurlijk ook wel gehad... .
Het werd al snel donker en toevallig keken we door het gordijntje naar buiten en zagen we echt duizenden prachtige sterretjes die het donkere landschap verlichtten. Adembenemend gewoon!
Tegen de vroege ochtend zagen we dan supermooie landschappen met immense bergen die ons omringden. Veel groen en een vrolijk landschap, wat ons wel deugt deed na die grauwe steden.

Toen kwamen we toe in Cusco, een prachtige stad tussen de bergen. Mooie architectuur, gezellige steegjes echt helemaal ons ding. Alleen...tis hoog en wij komen van zeeniveau dus zoals je al kan raden, toch een beetje last van de hoogte. Koppijn, draaien en nog minder conditie als anders. Maar da valt nog wel goed mee. We moeten gewoon 10 keer stoppen als we 10 treden opstappen, of beter kruipen.

We hebben hier nog veel te ontdekken en kunnen ons hier dan ook nog wel een tijdje bezig houden.
En als we geaclimatiseerd zijn, zijn we van plan om naar de Machu Picchu te gaan. Maar daar krijgen jullie dan weer uitgebreid verslag van, wees gerust!

Abrazo
Sarah y Reina

Geen opmerkingen: